Haberleşme Genel Müdürlüğü’nün AUS Çalışmaları, ‘6.Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri’nde İki Ödülle Taçlandırıldı

Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye)’nin 30 Mayıs Salı günü yapılan 5. Olağan Genel Kurul Toplantısında düzenlenen törenle, “6. Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri” sahiplerini buldu.
 
Akıllı ulaşım sistemleri alanında çalışan Kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör firmaları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve platformları bir araya getiren ve AUS alanında ülkemizdeki ilk ve tek sivil toplum kuruluşu olan ve 2021 yılı nisan ayından bu yana başkanlığını Haberleşme Genel Müdür Yardımcımız Sayın Esma DİLEK’in yaptığı AUS Türkiye, AUS çalışmalarının ülkemizde en yüksek verimliliğe ulaşması hedefiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın destekleriyle faaliyetlerini sürdürüyor.

AUS Türkiye ev sahipliğinde The Ankara Hotel’de yapılan organizasyonun açılışında, AUS Türkiye Başkanı Esma DİLEK, derneğin son iki yılda yürüttüğü faaliyetlere ilişkin bir sunum yaptı. DİLEK, AUS Türkiye’nin, Türkiye’nin yeni yüzyılında da AUS sektöründe global bir oyuncu olmak için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini belirtti. DİLEK, “Yolların, araçlar, insanlar ve tüm nesnelerle haberleştiği; akıllı yollardan toplanan verilerle sürücü ve yolculara rehberlik edildiği; otonom, bağlantılı, paylaşımlı ve elektrikli hareketliliğin yaygınlaştığı; en uygun karar verme ve yönetim uygulamalarında yapay zekâdan yararlanıldığı; gerçek zamanlı veriler kullanılarak büyük veri teknolojileri ile analitik çözümler geliştirildiği; kişiselleştirilmiş, konforlu, seyahat deneyimlerinin sunulduğu; trafik tahmini, gerçek zamanlı uyarı sistemleri gibi uygulamalar sayesinde, ulaşım sektörünün veriyle yönetildiği ve sonuç olarak AUS sektörünün dijitalleşme ile dönüştüğü bir dönemde, AUS Türkiye olarak bizler de Dijitalleşme, Mobilite, Lojistik ekseninde çalışmalarımızı yürütmeye gayret ediyoruz.” dedi.

Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği ‘SUMMITS Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi’nin 4.sü, ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi nedeni ile ertelenmişti. Zirvede takdim edilmesi planlanan 6. Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri de Genel Kurul Toplantısında sahipleri ile buluşturuldu. 
 
Akıllı ulaşım ve mobilite teknolojilerinin Türkiye’de gelişimi ve yerli üretimine katkı sağlamak; yenilikçi çözümler içeren fikirleri desteklemek ve bu alandaki bilgi birikimi, yetişmiş insan gücü ve farkındalığa katkı sunmak amacıyla 2018 yılından bu yana öne çıkan projeler, AUS Türkiye tarafından Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri ile ödüllendirilmektedir. Bu yıl 8 kategoride 17 başvurunun ödüllendirildiği organizasyonda, Haberleşme Genel Müdürlüğü’müzün yürüttüğü AUS çalışmaları da “Sektöre Katkı” ve “Medya” kategorilerinde iki ödüle layık görüldü. 

“Ulusal AUS Platformu” projesi ile Sektöre Katkı kategorisinde verilen ödül, Haberleşme Genel Müdürlüğü AUS Daire Başkanı Sayın Murat Mustafa HARMAN’a takdim edildi. Medya kategorisindeki ödül ise “AUS Gönüllüleri Medya Faaliyetleri” projesi ile dernek çalışmalarına gönüllü olarak katkı sunan Haberleşme Genel Müdürlüğü çalışanlarına verildi. Tuğçe KAYAKÖK, Gözde YILDIRIR, Arzu GÜR, Merve ERTUŞ, Melis ERDOĞAN, Raşit KILIÇARSLAN ve AUS Şube Müdürü Özgür TALİH’e, Medya kategorisi ödülü, Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim DÜNDAR tarafından takdim edildi.

Dernek çalışmalarına sağladığı destek ve katkılardan dolayı AUS Türkiye Yönetim Kurulu tarafından Onursal Üye olarak AUS Türkiye ailesine kabul edilen, AUS Şube Müdürü’müz Sayın Özgür TALİH, onursal üyelik belgesini, Dernek Başkanı Esma DİLEK’in elinden aldı.  

Sunuculuğunu, Haberleşme Genel Müdürlüğü’müz uzmanlarından Sinem ELİBOL’un başarıyla yaptığı genel kurula, dernek üyelerinin yanı sıra, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeynel Abidin BEYAZGÜL, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililer, büyükşehir belediyelerinden yetkililer, çok sayıda özel firma temsilcileri, AUS alanında çalışmalar yapan çeşitli üniversitelerden akademisyenler, araştırmacılar ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler yoğun bir katılım sağladılar.

Fotoğraflar

Haberin Videosu