“Benim Ülkem Türkiye” Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

UDEF “Benim Ülkem Türkiye” Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Hikaye Şiir Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, dünyanın dört bir yanından ülkemizde okumaya gelen öğrencilerin katıldığı yarışmanın ödül törenine ev sahipliği yaptı. Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat ve yetkilileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda kısa film dalında birinci olan Kasongo K Abdoulkarım’e ödülünü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan takdim etti. İzlediği filmden çok etkilendiğini dile getiren Bakan Turhan, “Duygular boğazımızda düğümlendi. Kelimelerle duyguları ifade etmek zor” dedi ve ekledi: “Benim ülkem Türkiye sadece 780.576 kilometrekare alan değil. Türkiye tüm mazlumların ülkesi. Türkiye tüm Hakka inanların ülkesi. Türkiye, hakkı hakkın sahibine ve zulüm altındakilerin de zulümden kurtulması için mücadele eden lideri Recep Tayyip Erdoğan olan bir ülke. Siz belki bu ödülü almak için hayal dünyanızı bir rüya âlemindeymiş gibi kısa bir sürede zorlayarak bu filmi oluşturdunuz. Belki burada yine bu kısa film dediğiniz duygularımızı en kısa zamanda mesajı vermek istediğiniz insanlara aktarmak için düşünceye fikre dönüştürdünüz ama ömür çok kısa. Biz yaratılanı Yaradan’a olan inancımızdan dolayı seviyoruz. Bu yüzden nüfus kâğıdında bu ülkenin vatandaşı olmamanız önemli değil. Bizim için insan önemli. Ama günümüz dünyasında zaman zaman hırs, ihtiras, saltanat sürmek için güç sahipleri güçsüzleri eziyor, onların emeklerini kaynaklarını sömürüyor.”

Bakan Turhan: Her Şeyin En İyisine Layık Olduğunuzu Unutmayın

Gençlerden umutlu olduğunu vurgulayan Turhan gençlere, “Karşımdaki tablo gösteriyor ki sizler yeni bir tablo kuracaksınız ve hakkı haklıya teslim etmek için çalışan yöneticiler olacaksınız. Bunun için çok zamanınız yok. Bunun için gayretli, azimli olmak ve Rabbimizin rızasını kazanarak onun yarattıklarına karşı adil, sadık ve samimi olmak ve karşınızdan bu duyguları görmediğinizde de sabırlı ve sebatkâr olmak gerekiyor. Nefsiniz zamanı boşa geçirmenize meylettirir ama sizin sorumlu olduğunuz ve sizin yardımınızı bekleyen milyarlar var. Bu imkânları en iyi şekilde değerlendirin. Ülkelerinize gittiğinizde en üst makamlara yerleşmeyi hedefleyin. Her şeyin en iyisine layık olduğunuzu unutmayın. İnanıyorsanız haklısınız ve her şeye layıksınız. Ama bunun için çalışmak, bilmek ve öğrenmek, ilim sahibi olmak gerek. Bu da yetmez; alim olmak gerek. Yani bildiklerinizi faydalı alanlarda kullanmanız gerek. Ben sizlere ömür boyu başarı diliyorum” tavsiyelerinde bulundu.

Bakan Yardımcısı Sayan: “Benim Ülkem” Diyebilmeniz Bizim İçin Bir Ödül

Programın açılışında konuşun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ise misafir öğrencilerin Türkiye’ye “Benim Ülkem” diyebilmesinin kendileri için en büyük ödül olduğunu dile getirdi.

Ülkemizde eğitim gören öğrenciler hakkında bilgi veren Sayan, “Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrenci sayısı resmi rakamlarla 143 bin kişi. Bizler sizleri ülkemizde misafir etmekten çok memnunuz. Ülkemize bereket, neşe ve sevgi getiriyorsunuz. UDEF 63 dernekle bu öğrencilerimize ev sahipliği yapıyor. Ben kendimde yurtdışında öğrenci olarak bulundum. Bunun zorluklarını en iyi bilenlerden biri olarak UDEF ve diğer kurumlara teşekkür ediyorum. Sizlerin bu yarışmayla Türkiye’yi kendi ülkeniz olarak görmenizden duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Karagözoğlu: Farklı Kültürlerin Ortak Paydada Buluşabilmesi Çok Güzel Bir Tablo

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da öğrencileri Türkiye’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Farklı dilleri konuşan, farklı kültürden insanların ortak bir paydada buluşabilmesinin çok güzel bir tablo oluşturduğuna dikkat çeken Karagözoğlu konuşmasında, “Bir ülkenin ekonomik kalkınmasının en önemli adımlarından birisi günümüz dünyasında büyük önemi haiz olan teknoloji alanında güçlü olmak. Önce çalışkan olmak. Ama sadece çalışmak yetmez ürettiklerimiz yerli ve milli olmalı. Ancak o zaman ilerleme yolunda daha büyük adımlar atabilir ve Dünya’ya yön verebiliriz. Biliyorsunuz ki eskiden petrol için verilen kavgalar yerini, teknolojik savaşlara bıraktı. Ülkeler birbirine küçücük çipler aracılığıyla meydan okuyor. Teknoloji o kadar çabuk değişen ve dönüştüren bir kavram ki bunu yakalayabilenler ancak çok çalışanlar olacak. Bu konuda hem ülkemizin hem de okullarımızda misafir ettiğimiz gençlerimize güvenimiz tam” ifadelerini kullandı.

Programda şiir ve hikaye dalındaki eserler de ödüllendirildi