Bir Hizmet Olarak Hareketlilik Projesi Faaliyet ve İlerleme Toplantısı Yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Araştırmaları Merkezi (UDHAM) Başkanlığı tarafından desteklenen ‘Bir Hizmet Olarak Hareketlilik Projesi’ faaliyet ve ilerleme toplantısı yapıldı.

Haberleşme Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı, PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. ve İnnova Bilişim Çözümleri A.Ş. yetkililerinin katılımı ile yapılan toplantıda, Proje ile ilgili son durum ve faaliyetlere ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Proje ile kullanıcıların ulaşım talepleri doğrultusunda yerel yönetimler bünyesindeki toplu taşıma araçları (kara, deniz, raylı sistemler, bisiklet vb.) ile şehirlerarası ulaşım araçlarının (karayolu, havayolu, denizyolu, demiryolu) özel araçlar ve yaya yolculukları gibi farklı türdeki ulaşım modlarının bir bütün içerisinde entegre edildiği, son kullanıcılara bu yapı içerisinde konfor, süre, maliyet gibi faktörleri göz önünde bulundurarak, anlık veya ileri tarihli yolculuk için alternatifler sunacak uçtan uca (planlama, rezervasyon, ödeme, kiralama) tüm deneyimi yolculara sunacak bir yazılım sistemi oluşturulacaktır. 

Proje başarı ile devam etmekte 2024 yılı ilk çeyreğinde tamamlanması hedeflenmektedir.

Fotoğraflar

Haberin Videosu