MOBİSAD-IMEX Fuarı İstanbul’da Düzenlendi

Mobil iletişim ve bilgi teknolojileri sektörlerinin bir araya geldiği MOBİSAD-IMEX Mobil İletişim ve Bilgi Teknolojileri Fuarı 9-12 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, İstanbul Valisi Davut Gül, Haberleşme Genel Müdürü Aysel Kandemir ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun teşrifleriyle gerçekleşen etkinlikte, Türkiye’nin teknoloji alanındaki ilerlemeleri ve hedefleri ele alındı.

Türkiye’nin bu alandaki lider firmalarının öncülüğünde gerçekleştirilen fuar, özellikle yerli ve milli üretim vurgusuyla dikkat çekti. Katılımcılar, Türkiye’nin teknoloji alanındaki bağımsızlığını güçlendirmek ve uluslararası alanda daha rekabetçi bir konuma gelmek için önemli adımlar attıklarını belirtti.

Düzenlenen programda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türkiye'nin bilişim ve iletişim teknolojileri alanındaki Bakanlığın güçlü adımlarını ve rolünü vurguladı. Sayan, Dijital dönüşüm sürecinde ülkemizin küresel rekabette edindiği konumu daha da ileriye taşımak için büyük bir kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti.

Sayan, yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesinin öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde inşaa ettiğimiz Milli Teknoloji Hamlesi gibi bir rehberimiz var.  Milli Teknoloji Hamlesi, ülkemizin teknolojik bağımsızlığını sağlamak ve küresel rekabette daha güçlü bir yer edinmesini hedefliyor. Bizler de bu amaç doğrultusunda önemli projeler hayata geçiriyoruz” dedi.

5G teknolojisi konusundaki atılımlara da değinen Sayan, 5G’ye mümkün olduğunca yüksek oranda yerli ürün kullanarak geçiş yapmanın temel hedefleri olduğunu vurguladı. Sayan, “5G teknolojisi, yüksek hızlı internet erişimi, düşük gecikme süreleri ve büyük veri transferi kapasiteleri ile sanayi ve ticaretin dönüm noktalarından biri olacaktır. 5G’ye mümkün olduğunca yüksek oranda yerli ürün kullanarak geçiş yapmak, kritik bileşenleri millileştirmek ve bu doğrultuda kendi güvenilir altyapımızı oluşturmak temel hedefimiz. Bu yolda azimle ilerlerken, rekabeti ve bağımsızlığı artıracak projelerimizle dünyada bayrağımızın en önlerde dalgalanmasını sağlayacağız. Her zaman söz ettiğimiz üzere “Türkiye Yüzyılı, Teknolojinin Yüzyılı olacak” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlik boyunca düzenlenen panellerde, sektörün önde gelen isimleri tarafından yapılan konuşmalarda, Türkiye’nin teknoloji alanındaki potansiyeli ve bu alanda yapılması gerekenler tartışıldı.

Fotoğraflar