Çamlıca Kulesi ile “İstanbul’a simge, yayınlara kalite” geldi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca'da inşa edilen 369 metre yüksekliğiyle Avrupa’nın en yüksek kulesi olan Çamlıca Televizyon ve Radyo Kulesi’nin, frekans karmaşasına son verdiğini belirtti. Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca'da inşa edilen Televizyon ve Radyo Kulesi sayesinde, buradaki tüm kuruluşların aynı yüksek kalitede hizmet sağlayabildiğini belirterek, "Bu kuleden 100 radyo yayın yapıyor ve bu da dünyada ilk. Türkiye için de örnek proje oldu. Artık birbirlerinin güçlerini kesen radyo vericileri yerine, frekansların karışmadığı bir Çamlıca Televizyon ve Radyo Kulesi var. Herkes aynı yüksek kalitede yayın yapıyor." dedi.

Çanakkale'de de, Çamlıca'daki gibi bir proje olduğu hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, "Orada da radyoları tek kulede topluyoruz." açıklamasında bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, Çamlıca Kulesinin televizyon ve radyo yayınlarına ev sahipliği yapmasının yanında İstanbul'a simgesel bir katkısı olduğunu aktararak "Tabii kulede bir seyir terası ve seyir restoranı da var. Orada da çalışmalarımız bitmek üzere. Bunun da İstanbul'a simgesel bir katkısı oldu." ifadelerini kullandı.

Çamlıca Tepesi'nde son olarak TRT kulesinin kaldığının bilgisini veren Karaismailoğlu, onun da sökülmesine ilişkin teknik çalışmaların tamamlanarak kısa sürede kaldırılacağını söyledi.