Kış Aylarının Zorlu Şartları Akıllı Ulaşım Sistemleriyle Aşılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Bakım Makinaları Hizmete Alım Törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada kurumun makine ve ekipman alımlarına ilişkin bilgi veren Karaismailoğlu, hizmete alınan391 adet makine ve ekipmanın özellikle kış şartlarının yoğun yaşandığı şehirler için hayati bir vazife üstleneceğini belirterek “Satın alınan makine ve ekipmanların yüzde 82,3’ü yerli imalattır” dedi.

“Uluslararası standartlara uygun, konforlu, can ve mal güvenliği sağlayan yollar yapıyoruz”

Türkiye'nin geçmişte yaşadığı imkansızlıkları ve güçlükleri anımsatan Bakan Karaismailoğlu, “Kış bastırdığında yolları karla kapanıp, dünyayla ilişkisi kesilen köyleri, yoksullukları ve yoksunlukları bir kez daha hatırladım. Çok şükür hepsi geçmişte, 2002 öncesinde kaldı. Türkiye'de ‘tekerlek dönsün araba yürüsün' anlayışıyla yapılan yolların devri çoktan kapandı. Artık uluslararası standartlara uygun, konforlu, can ve mal güvenliği sağlayan yollar yapıyoruz. Hatta Akıllı Ulaşım Sistemlerimiz ile ulaşımın her modunda çağın ötesine geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

"İhtiyaç duyulan her noktaya anında hizmet götürebiliyoruz"

Karaismaioğlu, yolları inşa etmek kadar, güvenli bir şekilde trafiğe açık tutmanın da önemli olduğunu belirterek, "Yol bakım ve açma alanında, en güncel teknolojilerle donatılmış çok daha fazla araçla ihtiyaç duyulan her noktaya anında hizmet götürebiliyoruz. Yollarımızı açık ve güvenli seyahate uygun bir durumda tutabilmek için her gün ülkemizin dört bir yanından binlerce araç görev yerlerine hareket ediyor." diye konuştu.

Fotoğraflar