Kazakistan Heyeti Akıllı Ulaşım Sistemleri Alanında Haberleşme Genel Müdürlüğünü Ziyaret Etti.

Kazakistan’ın kamu ve yerel yönetim temsilcileri ile Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi yetkililerinden oluşan heyet, Haberleşme Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

Kazakistan Kamu Yönetimi Akademisi Almatı Şube Müdürü ve Kazak Heyeti Başkanı Aigerim ABİLOVA ve beraberindeki heyet, Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) alanında bilgi alışverişi yapmak, Türkiye’deki AUS çalışmaları ve uygulamaları hakkında bilgi almak amacıyla Haberleşme Genel Müdürü Aysel KANDEMİR, Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı Esma DİLEK, AUS Daire Başkanı Murat Mustafa HARMAN ve AUS Dairesinden Tuğçe KAYAKÖK ile bir araya geldi.

Ziyarette; Almatı Belediyesi Turizm Daire Başkanı Kuanyshbek MİRAMBEKULY, Abay Belediyesi Daire Başkanı Anzor ABAYEV, Naurızbay Belediyesi Başkan Yardımcısı Baglan DANDYBAYEV, Targar İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Anuar ASKERBEKOV, Kostanay Belediyesi Daire Başkan Yardımcısı Mels ABDRAKHMANOV, Balkaş Belediyesi Başkan Yardımcısı Ruslan SYZDYKOV, Almatı Belediyesi Daire Başkanı Adil ABİLDAYEV, Almatı Belediyesi Turizm Tanıtım Ofisi Başkanı Dana KAZBEKOVA, Çimkent Belediyesi Turizm daire Başkanı Azamat NURİMBETOV, Almatı Belediyesi İdari ve Hukuk Ofisi Başkanı Madiyar KOZHEKENOV, Çimkent Belediyesi Baş Uzmanı Aida JABAGİYEVA, Balkaş Belediyesi Turizm Daire Başkanı Zhassulan KUATBEK, Balkaş Belediyesi baş Uzmanı Yerkebulan KAMAUBAYEV, Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Tercümanı Amina AMİROVA yer aldı.

Kazakistan Heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Haberleşme Genel Müdürü Aysel KANDEMİR, Bakanlığın AUS alanında stratejilerinden bahsederek “Politikalarımızı ve önceliklerimizi 2020 yılında Cumhurbaşkanlığımızın da destekleriyle yürürlüğe giren Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji Belgesi ve 2020-2023 Eylem Planı ile ortaya koyduk. Bu politika belgesi, ülkemizin son üç yılda AUS alanında kaydettiği gelişmelerde tüm ilgili paydaşlar için kıymetli bir yol haritası oldu. Plan kapsamında birçok projemizi gerçekleştirdik. Şimdi yeni dönem AUS Strateji Belgesi ve eylem planımızın hazırlıklarına başladık. Ulusal AUS Strateji Belgesi ve 2024-2030 Eylem Planını taslak olarak hazırladık. Paydaşlarımızın taslağa yönelik görüşlerini aldık. Yıl bitmeden yeni eylem planımızı da kamuoyu ile paylaşmış olacağız. Bizler önceliği Akıllı Ulaşım Sistemlerine ilişkin bir platform ve Ulusal AUS Mimarisine verdik. Çünkü AUS alanında farklı uygulamalara mahal vermemek için çalışmaların ülke çapında bir planlama çerçevesinde yürütülmesi gerekiyordu. Bu açıdan projemizi geliştirerek yakında paylaşıyor olacağız” dedi.

Kazak Heyeti Başkanı Aigerim ABİLOVA da konuşmasında Kazakistan adına teşekkürlerini ileterek “Sizlerin tecrübesi, birikimi ve çalışmaları bizler için önemli bir kaynak oluşturmaktadır” diye konuştu.

AUS alanındaki çalışmalar ve Türkiye’de AUS uygulamaları hakkında kapsamlı bilgilendirme sunumu yapan Haberleşme Genel Müdürlüğü Akıllı Ulaşım Sistemleri Daire Başkanı Murat Mustafa HARMAN, akıllı ulaşım sistemlerinin tanımı, faydaları, AUS bileşenleri ve Ulusal AUS mimarisi çerçevesinde yapılan çalışmaları anlattı.

Tuğçe KAYAKÖK de sunumunda; Bakanlık olarak gerçekleştirilen AUS ile ilgili faaliyetler ve projelerin yanında, ülkemizde kamu, özel, akademi, yerel yönetimler ve STK’ların AUS alanında yaptığı çalışmaların mevcut durumunu anlattı.






Fotoğraflar