Sertifikalar Sahiplerini Buldu

Elektromanyetik Alan Ölçüm Kursuna katılanlar sertifikalarını teslim aldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Elektromanyetik Alan Ölçüm Sertifikası verildi. 3 gün boyunca eğitimlere katılan kursiyerler, yazılı ve uygulamalı sınavın ardından belgelerini almaya hak kazandı.

Programa katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, ülkemizdeki haberleşme sistemlerinin sağlıklı bir şekilde işletilmesi, denetlenmesi ve yapılan düzenlemelerin sonuçlarının en hızlı şekilde ölçülmesi için teknolojinin tüm imkânlarından faydalandıklarını belirtti.

Bakan Yardımcısı Sayan: Özellikle Baz İstasyonlarının En Sağlıklı Hizmeti Alması İçin Çalışıyoruz

Özellikle baz istasyonlarının en sağlıklı hizmeti alabilmesi için süreçlerini geliştirdiklerini ifade eden Sayan, “Bu hafta boyunca düzenlenen teorik ve uygulamalı eğitim de bu hassasiyetimizin önemli bir göstergesidir. Güzel ülkemizdeki her türlü haberleşme sisteminin uluslararası standartlara uygun bir şekilde kurulmasının yanı sıra vizyoner yaklaşımlarla denetlenmesi için geliştirdiğimiz Ölçüm Takip Sistemi 5 Aralık 2018’de devreye alındı” dedi.

Devreye alındığı günden itibaren on binlerce baz istasyonunun elektrik alan şiddeti değeri ÖTS üzerinden otomatik olarak ölçüldüğünü hatırlatan Sayan, “Bu sistem sayesinde sahadaki ölçümler insan müdahalesi olmadan, anında merkezi veri tabanına aktarılarak otomatik denetleme mekanizmalarımızın süzgecinden geçirildi. Parmak iziyle doğrulama, GPS yardımıyla konum tespiti ve otomatik zaman damgası gibi kritik önemi haiz bileşenlerle destekle nen Ölçüm Takip Sistemi’nin başta vatandaşlarımız olmak üzere mobil işletmeciler ve Ölçüm Yetki Belgeli kuruluşlar için hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Karagözoğlu: Yetki Verilen Personelin Teknik Özellikleri Çok Önemli

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da konuşmasında BTK’nın görevlerinden birinin de elektronik haberleşme sektöründe ölçüm ve denetim yapacak kuruluşların yetkilendirmesini yapmak ve gerekli koordinasyonu sağlamak olduğunu hatırlattı.

BTK tarafından düzenlenmiş yetki belgesini haiz olmayan gerçek veya tüzel kişilerin, ölçüm ve denetim hizmeti vermelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Karagözoğlu, “Bu bağlamda Ölçüm Yetki Belgesi verdiğimiz kuruluşların güvenilir, kaliteli hizmet sunması ve bilimsel standartlar çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmeleri bizim için çok önem arz ediyor.  Kurumumuz tarafından yetkilendirilen mobil elektronik haberleşme hizmeti işletmecilerinin sundukları hizmetlerde yine Kurumumuz tarafından belirlenen elektromanyetik alan şiddeti limit değerlerine uymasını büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz. Ölçüm Yetki Belgeli kuruluşlarda çalışan veya çalışacak olan sizlerin sahada yaptığınız ölçümleri otomatik denetim mekanizmaları ve bilfiil saha faaliyetlerimizle sürekli olarak denetliyoruz” bilgisini paylaştı.

Yetki verilen ölçüm kuruluşlarında çalışacak personelin teknik niteliklerinin çok önemli olduğunun altını çizen Karagözoğlu,“Bu kuruluşlarda çalışacak personel ne kadar iyi eğitimli, konusuna temayüz etmiş ve donanımlı olursa yapılacak çalışmaların sonuçlarının da o derece etkin ve verimli olacağına inanıyoruz. Sizler burada girdiğiniz sınavlarla Kurumumuzun uzmanları tarafından eğitime tabi tutuldunuz. Buradaki eğitimlerde aldığınız bilgileri çalışacağınız kuruluşlarda size verilecek görevlerde pratik olarak sahada uygulayacaksınız. Bu eğitim sayesinde görevlerinizi layıkıyla yerine getirebileceksiniz” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan 19 kişi belgelerini teslim aldı.